Het Feestje  

rm_Loeksel 40M
0 posts
5/21/2006 6:12 am
Het Feestje


Vrijdagmiddag, de dag liep tegen het einde en Willem was al bezig zijn bureautje aan het opruimen. Het was tijd voor het weekend en Piet Paulesma had al voorspeld dat het een lekker zonnig zou gaan worden, en dat voor begin mei !

Willem liep zijn kantoortje uit en ging naar de receptie waar Rudolf al op hem stond te wachten. Hij en Rudolf reden al sinds jaar en dag samen van en naar huis met de zelfde trein wat wel zo gezellig was aangezien je in de spits tussen tientallen anderen mensen zit die je niet kent. Zo kom je de tijd een beetje door tijdens de 30 minuten durende rit en heb je nog even de tijd om te 'zeiken' over de zoveelste deadline die het afdelings management dit keer had opgelegt.

Samen liepen ze richting het station waar ze op het peron Linda tegen kwamen. Linda werkte een verdieping lager als receptioniste en Willem kende haar al sinds de Havo aangezien ze in het zelfde dorpje waren opgegroeid. Wachtend op de trein rakten ze aan de praat en al gouw ging het over het lekkere weer wat was voorspeld.
Rudolf zou dit weekende met zijn vriendin naar zijn ouders gaan voor een BBQ. Zijn vader was een complete BBQ gek en stond bijna elk weekend in de tuin voor een grote zelfbouw vlees verbrandcentrale zoals Rudolf het altijd noemde.

"wat ga jij doen?" vroeg Linda aan Willem. "ehu geen idee nog" IVrijdagmiddag, de dag liep tegen het einde en Willem was al bezig zijn bureautje aan het opruimen. Het was tijd voor het weekend en Piet Paulesma had al voorspeld dat het een lekker zonnig zou gaan worden, en dat voor begin mei !

Willem liep zijn kantoortje uit en ging naar de receptie waar Rudolf al op hem stond te wachten. Hij en Rudolf reden al sinds jaar en dag samen van en naar huis met de zelfde trein wat wel zo gezellig was aangezien je in de spits tussen tientallen anderen mensen zit die je niet kent. Zo kom je de tijd een beetje door tijdens de 30 minuten durende rit en heb je nog even de tijd om te 'zeiken' over de zoveelste deadline die het afdeling management dit keer had opgelegd.

Samen liepen ze richting het station waar ze op het perron Linda tegen kwamen. Linda werkte een verdieping lager als receptioniste en Willem kende haar al sinds de Havo aangezien ze in het zelfde dorpje waren opgegroeid. Wachtend op de trein raakten ze aan de praat en al gouw ging het over het lekkere weer wat was voorspeld.
Rudolf zou dit weekeinde met zijn vriendin naar zijn ouders gaan voor een BBQ. Zijn vader was een complete BBQ gek en stond bijna elk weekend in de tuin voor een grote zelfbouw vlees verbrandcentrale zoals Rudolf het altijd noemde.

"wat ga jij doen?" vroeg Linda aan Willem. "ehu geen idee nog" n gedachten zag Willem zijn balkonnetje, zijn laptopje en een grote fles cola en een fles Whisky wat meestal standaard als het een beetje zonnig weer was. sinds Willem alleen werd gelaten door zijn ex vriendin.
"en jij dan ?" hoorde Willem zich zelf vragen aan Linda.
"o, ik moet morgen avond naar een feestje van een vriendin die een nieuw flatje heeft, maar echt zin heb ik niet... heb je zin om mee te gaan ? dan heb ik tenminste nog een beetje aanspraak want ik ken afgezien van mijn vriendin helemaal niemand daar."

Willem zag al visioenen van een saai feestje in een te klein flatje waar te veel mensen opeen gepakt waren en oeverloos aan het ouwehoeren waren over de meest onzinnige dingen. Maar hij hoorde zich zelf tot zijn eigen verwondering zeggen: " ehu jah hoor is goed, hoe laat moet ik je ophalen ?"

“Echt?!" riep Linda uit, "ow dat zou super zijn, als je rond een uurtje of 17.00 bij mij kan zijn dan zorg ik dat ik nog wat lekkers heb gemaakt om te eten voordat we er heen gaan. Mijn vriendin kennende zullen er wel alleen saaie toastjes op tafel staan". "Ja hoor is goed" zei Willem weer.

Ondertussen kwam de overvolle trein langs het perronnetje tot stilstand en de 3 stapten in. Tijdens de reis Vertelde Ruldof voor de drie honderd duizendste keer hoe zijn vader dit weekeinde weer enorme steaks op de BBQ zou gaan leggen en het weer zou presteren om een stukje koe tot een onherkenbaar stuk roet te veranderen. Rudolf luisterde maar half en was half in gedachten bij het feestje van morgen. "waarom heb ik nu weer ja gezegd?" spookte door zijn hoofd. Maar half kijkend naar Linda, brachten ook andere gevoelens te weeg. Het was toch die zelfde meid waar hij op de Havo stiekem verliefd op was geweest maar nooit echt een stap in haar richting had durven doen. Nu 10 jaar later was ze nog nauwelijks veranderd, nog steeds dat vrolijke kopie, die leuke lach. Haar mooie benen. Maar vooral haar borsten waarvan Willem nu een grootstuk van zag omdat Linda een leuk ietwat te laag uitgesneden truitje aan had.
die zelfde borsten die hij toen 10 jaar geleden per ongeluk een keer in een flits had gezien tijdens een school uitje naar Duinerel toen Linda een te kleine bikini aan had en met een flinke vaart van een glijbaan afkwam....

Toen de conducteur via de omroep aankondigde dat ze er weer waren schrok Willem een beetje op. Rudolf was nog geanimeerd aan het vertellen tegen Linda over zijn ouders, de bbq en weet ik nog veel meer. Willem besefte dat hij een beetje gebiologeerd had zitten staren naar het decolleté van Linda en zag dat Linda schuin naar hem keek met een glimlachje om haar mond.

Buiten de trein op het perron riep Linda “nou ik zie je morgen om 18.00 ! doeiii en bedankt alvast!” En ze rende richting haar bus. Rudolf en Willem gingen richting de parkeerplaats waar ze hun auto’s die ochtend hadden geparkeerd. “Weet je zeker dat je niet liever mee gaat lekker BBQ’en ?” vroeg Rudolf . “klinkt aantrekkelijker dan een avond op een housewarming zitten waar je niemand kent” lachte hij.

“Nee ik heb het nu al beloofd” zei Willem nog voordat hij zijn auto instapte en wegreed.
...

Word vervolgd

Become a member to create a blog