Mijn gevoelige kind .  

verlangster 41F
94 posts
6/14/2006 7:16 am

Last Read:
6/17/2006 5:07 am

Mijn gevoelige kind .

Toen ik te horen kreeg dat ik zwanger was van een 2 ling stortte even mijn wereld in elkaar .
want ik ben dol op reizen en had al gepland om naar Tahiti en Bora Bora te gaan. Het was voor mij al duidelijk na een kind dat het niets was maar een kind te hebben ,want ik vond het als enig kind ook niet leuk en ik wilde het mijn kind niet aandoen .
maar dit !!! een 2 ling was me net iets te veel.
Ik zie nog hoe de gynocholoog met mijn voeten speelde en me
trooste ,want ja hij is een Indo iemand met een warme persoonlijkheid,
dat soort herkent elkaar qua passie en warme, zonder iets meer achter te zoeken .
Ik hoor de verpleegkundige nog zeggen'' je denkt toch niet dat wij een er uit zullen halen'' . O neen hoe kon ze dat nou denken!!! Daar lag ik dan als een verwent kind. die haar droom reizen voorbij zag gaan.

Alles verliep naar wens , Ik vergeet nooit meer de blik van het kleine mannetje bij de geboorte met zijn blauwe oogjes die mijn aankeken en me vroegen ( ben ik wel welkom).
Ik kuste hem en zei tegen hem mama is heel blij met je.
het was al bekend dat hij een jongen was, maar het meisje had nog tot het laatste moment niet haar geslacht laten zien .
Ik wilde graag ook een meisje en de verrassing was erg groot .
Ik heb met geheel mijn hart geprobeerd van alle 2 even veel te houden.
Het jongetje was een rustige voorbeeld baby maar had ook vaker wat.
zoals uitslag,diarree hij was een stuk gevoeliger en was erg ondernemend
ik noemde hem ook mijn brokken piloot .Maar verder een schat.
Ik had al gauw door dat hij een gevoelig karakter had . Ik geloof ook heilig in genetica maar ook gemengd met een stuk cultuur. Ik dacht vaak als een kind later naar me zal om kijken,zal hij het zeker zijn je zag het al heel vroeg in zijn karakter .
Verder is het een heel mooi kind erg populair en kent bijna elk kind van groep 1 tot 8 hij maakt geen onderscheid en is dol op de mede mens.
Op vakantie krijgt hij veel aandacht van jong tot oud .Hij wint ook altijd niet uit eerlijkheid maar als mensen moeten stemmen dan word er meestal toch op basis van uiterlijk en populariteit gestemd .
Hij word ook door elke fotogaaf in zo een vakantie dorp gefotografeerd wij staan elke dag weer verstelt bij het foto bord, dan staat hij tussen 2 samba dansende dames en ga zo maar door hij is gek op de gevoelige plaat .
Hij is ook een plaatje om te zien blond spiraal krullend haar en groene ogen die je altijd onschuldig aan kijken als hij weer wat katte kwaad uit haalt

Naar gelaat hij ouder werd zag ik steeds meer van me zelf in hem , erg
zorgzaam denkt altijd aan een ander.
Hoe vaak hij een snoepje of koekje in de winkel krijgt en nog om 1 of 2 vroeg en mensen hem bestraffend toe spraken met neen 1 is genoeg . neen zegt hij maar het is voor mijn andere broer of zus.
zijn broer en zus gaan altijd voor hun alleen. Maar hij denkt altijd aan ze en deelt ook altijd met andere.
Ik zie me zelf nog met suiker de mieren voeden of andere kleine dieren zo als visjes in de sloot want alles om me heen moest eten en drinken ( ik was ook het kind die op de langere school vaak meer puntjes mee nam want er waren altijd wel kinderen die in de pauze niets te eten hadden ik had er wel oog voor) want wij hadden thuis altijd veel dus delen was nooit een probleem .
maar ook de planten,zag hij niet over het hoofd hij liep al met 3 jaar door de tuin water aan de planten te geven .
Op vakantie gaan wij ook altijd voor de zwerf dieren en brengen wat te eten voor ze, ja maar er moet toch iemand voor de hond zorgen zegt hij , natuurlijk smelt mijn hart .
Hij is ook het kind die zich pijn gedaan heeft en naar je toe komt en zegt ik heb zo een pijn en als je zegt ok het is goed dat hij je met gekruiste armen vraagt dus je troost me niet he ik wil getroost worden en is pas tevreden als je hem tegen je aanhoud.

Vandaag zou zijn zus naar een feestje toe gaan, ze hebben veel meisjes in de klas maar weinig jongetjes en die zijn ook veel jonger dan hij is want zij zijn late leerlingen .
zijn zus heeft daarom veel feestjes hij bijna niet.
Wij kwamen daar aan en de jarige zei wij geven een prinsessen feest
dus geen jongetjes, hij keek al verlegen naar de grond ik zei'' o nee hoor hij komt zijn zus alleen brengen hij gaat nu iets leuk met zijn mama doen. he liefje'" . hij schudde zijn hoofd . "De mama's zaten nog even te kleppen en mijn jongetje kreeg het steeds moeilijker want er kwamen steeds meer meisjes bij en hij zag hoe de groep gezellig aan het spelen was , plotseling begon hij te huilen , En hij riep"" mama kom weg ik wil weg kom weg"", Hij pakte mijn hand en we liepen naar buiten , en ik vroeg hem waarom hij zo verdrietig was, hij zei ik vind het niet leuk ik wil niet meer zien hoe zij het zo leuk hebben en ik mag niet mee doen .Ik nam hem ter plekke ging op een stoel op het terras zitten en zei kom laat me je troosten , ik kuste hem er vertelde hem dat ik precies wist hoe hij zich voelde en vandaar mama nu iets leuk met hem wilde doen, ik zag de twinkelt in zijn ogen ik hield hem stevig vast en zei wat wil jij een ijsje of iets ergens in het dorp met mama gaan drinken hij zei ik wil patat en van Mac donald.
''Ik zei ok dat doen we ''.
Hij droogde zijn tranen en werd weer vrolijk .
Ja ik wist als geen ander hoe erg hij het vond graag mee wilde doen en niet mogen. hoe vaak heb ik me als kind ook niet zo gevoeld.
Ik wenste wel dat er ook iemand toen was die mij begreep en in plaats van acht meisje doe nou gewoon doe niet zo gek.
Als een kind verdriet heeft omdat hij zich pijn heeft gedaan zeg je dan ook ach kind zet het van je af.
Ondanks je weet als ouder dat je de pijn niet kunt weg nemen pakje hem even op en geef er een kus op, of doet er een pleister op.
Is de pijn daarna vaak niet over ja en al doet het nog pijn maar een kind heeft wel het gevoel gelief te zijn en serieus genomen te worden.
Is het ook niet zo met volwassenen ,wat heb je aan die holle klanken die mensen soms schreeuwen ,zet het van je af ,verspil er geen energie aan, wees sterk ,accepteer het maar . zou het niet fijn zijn als je vrienden of een partner heb die zegt of denk acht kind of liefje kom maar hier huil maar uit een kus op je wang of een heerlijke knuffel ,De pijn of het gevoel kun je niet weg nemen maar het kind weer happy laten voelen is veel meer waard dan de holle niets zegde clich├ęs.
Ik heb mijn kind daarna niets meer over het feest je horen zeggen hij speelde de hele middag verder alleen .
En naar zo een man zoek ik ook die niet de pijn kan weg nemen als er iets is maar gewoon een arm om je heen slaat
en zegt kom hier mijn knuffel ik hou van jou het komt wel goed.
Ben jij zo een man. Als de schepper wilde hebben dat wij allemaal hard en gevoelloos moesten zijn dan had hij wel robotten van ons allemaal gemaakt.


rm_gass74 42M
1 post
6/14/2006 2:19 pm

Heej schat...heel mooi verhaal...zegt veel over je karakter...eerlijk, oprecht, liefhebbend en super moeder !
Wow !! dikke kus, ik denk aan je !


rm_Marcello199 52M

6/16/2006 2:01 pm

Lieve, lieve "ster",

goed dat je ergens naar verlangt en ik weet dat je het gaat krijgen.
Je lijkt me een ontzettend lieve, maar ook gevoelige vrouw. Iemand die weet wat ze wil, en er zijn mannen, gevoelige mannen, die daar perfect bij aansluiten.
Sommige mannen zijn alleen maar geinteresseerd in 1 ding, maar sommige mannen vinden het (naast datene ding) ook belangrijk dat de partner gewoon lekker in haar vel zit. Juist dan kan je meer van elkaar genieten.
Je hebt genoeg redenen om er te zijn, dus laat je zien en wees niet verbaast als als plotseling iemand opstaat die tegen jou zegt: Zullen we elkaar eens lekker gaan knuffelen.

Lieve ster, bij deze een virtuele arm.
(en knuffels)


Become a member to create a blog