2 werelde van verschil .  

verlangster 40F
94 posts
9/6/2006 3:40 pm

Last Read:
9/14/2006 12:06 am

2 werelde van verschil .

Ik stap in 24 uur van de ene in de ander wereld. Met veel rijkdom en veel weelde ik kijk mijn ogen uit en bewonder en geniet er van.
Uren later kom ik een wereld binnen waar ik veel armoede zie.
Ik kijk verschrik om me heen, ik sluit me ogen ik voelen de rillingen over me heen bij de dachten wat er komen zal.
Een uur later rij ik weer de weelde binnen mijn ogen worden weer vrolijk. Ik geniet en kijk om me heen.
Ik zie de nederige blikken van de bewaking en de tuinman, het personeel die voor me rent en de rode loper uitlegt. Ik voel me rijk en machtig.
Ik zie de tuinman of bewaking verbaast naar me kijken als ik ze gedag zeg en elke dag op nieuw, stukje bij beetjes gaan hun hoofden omhoog als ik weer voorbij loop als of ze al op me stonden te wachten.
Een douw een bloemetje in mijn hand ik kijk er gelukkig naar en hij voel zich heerlijk hij straalt, eindelijk iemand die ons ziet staan . een paar dagen later gaan de poorten weer open op 5 km afstand kom ik weer terug in de bittere armoede.
Ik wend mijn blik weer af want mijn hart raakt verscheurt. En sluit me af. Later rij ik weer mijn gouden kooi in en open weer mijn ogen wijd.
Ik voel me machtig ik voel me rijk. Ik voel al de blikken om me heen maar ik voel me veilig,
Waarom toch waarom zoveel rijkdom waar de meeste hun hele leven nooit op zullen krijgen en het weer voor hun nakomelingen zullen achter laten.
Waarom toch die armoede die men weer over zal dragen aan hun nakomelingen.
Waarom de wanhoop in hun ogen en de uitzichtloosheid ,waar van ik denk . hij leeft maar waarom leeft hij ?is dit leven voor een mens die de kroon van Godschepping is? waarom moet hij zoveel lijden ? waarom bezit maar 20% alles en 80% niets ,Waarom zal hij nooit verder komen dan dit dorp.

Als Hij naar huis bij zijn vrouw en kinderen gaat zit hij op een sinasappel kist en eet met zijn handen uit een plastiek bord , hij werkt hard maar kan zijn kinderen alleen maar eten geven en een dak boven hun hoofd.
morgen staat hij weer in de brandende zon weer
het gras te sproeien de bladeren te harken zodat de rijken op schonen padden kunnen lopen en het gras bij hun groen kan zijn en bij hem
staat de huiskamer vol als het regen het gras zal er nooit groeien, waar leeft hij voor ?
Weer raak mijn hart verscheurt en weer sluit ik me af want ik wil het niet zien ik wil er niet over nadenken ik wil niet voelen want ik kan er niets aan doen en sluit me weer op in mijn gouden kooi waar ik weer alles bewonderd en me druk maak om een vlieg die op mijn tafel kom zitten of om de ober die niet eens gezien had dat ik aan tafel zat en waar blijft mijn warme thee waarom moet ik zo lang wachten.
Hoe vaak heeft de tuinman daar gestaan en de bewaking niet te vergeten wie heeft hen zien staan in de vele jaren dat hij daar werkt niet eens zijn eigen volk omdat hij maar te min is.

Ik heb hem wel zien staan omdat hij net als ik ook uit een moederschoot naakt ter wereld kwam
En omdat hij net als ik ook sterfelijk is.
Hij is er om mij te laten genieten van de schoonheid die de schepper gemaakt heeft ,de natuur.
De bewaker heb ik ook elke dag gezien en gedag gezegd hij stak soms zijn hand naar me uit omdat ik hem eens gevraag had mij een hand te geven toen ik net op mijn hoge hakken bijna struikelde.
hij was er voor mij dat ik nachts goed kon slapen en geen vreemde man naast mij bed stond
ik zag hem ook want hij zorgde er voor dat mijn spullen niet uit mijn kamer gestolen werden.
zijn armoede en ellende kan ik niet veranderen, maar een glimlach ,een teken van erkenning dat hij net zo waarde vol is als ik, kan ik hem wel geven.
want hij was is er ook voor mij en ik ook voor hem, ik zorg er voor door daar op vakantie te zijn, dat hij een baan heeft.
Elk mens is waarde vol wij kunnen niet zonder elkaar arm en rijk. Mooi of lelijk.zwart of wit .
Alles om ons heen maakt ons bewust wie of wat we zijn
alleen is de een in een rijk land geboren met vele mogelijkheden en de andere in een arm met weinig vooruitzichten.
Als jou vuilnisman eens voor bij rijd ,zeg jij ook wel eens gedag tegen hem of geef je hem wel eens een glimlach ?rm_maxx66686 44M

9/9/2006 3:00 am

"It dos not mater if you’re rich. If people do not want to work for you or you don’t respect the common man or woman. You can be as rich as you want but then you’re very poor. Money dos not make happiness but can bring you that. We all need wan another to make our dreams come true."
Een klein citaat uit een brief van een klant bij ons.
Maxx… {=}


rm_zegalles 49M
5 posts
9/11/2006 6:14 am

Ik begrijp wat je bedoelt. Ik zeg ook mensen die ik vaak zie (bijv de verkoper van de straatkrant), of de postbode, vuilnisman etc altijd gedag.

Maar ook de persoon achter de kassa bij de supermarkt.

Ik zal ook de eerste zijn die iemand te hulp schiet, of dat nu iemand in een booster in de supermarkt is, of iemand die met pech langs de weg staat.

Het gaat mij dan om de blik van waardering die je krijgt.

Rick


Become a member to create a blog